PEELLAND RIT 2024

Zaterdag 17-08-2024, de dag begon met een lichte regen en het zag er maar donker uit. Het bestuur van de Vette Bougie had afgesproken om 8:00 om alles klaar te maken voor de Peelland Rit 2024. Rond half 9 kwamen de eerste aanhangers en brommer fanaten de parkeerplaats opgereden Inn de Zeilberg. De kroeg was al open en de koffie rook heerlijk.

Vanaf 09:00 kon je jezelf inschrijven voor de toerrit de Vette Bougie. Toon Melgers onze secretaris, Henk van Ooij Penningmeester zaten vol spanning af te wachten op de deelnemers die komen zouden. Zelfs onze nieuwe vlagen waren uitgepakt en stonden klaar als decor voor Shelena die van elke deelnemer die vertrok een foto te maakte. Zeker rond 9 begon het langzaam lekker druk te worden en met bosjes kwamen de deelnemers langzaam de Zeilberg in gereden.

In totaal schreven zich 102 gastrijders in en van de club waren er 56 deelnemers aanwezig. 

Onze Ivan bestuurslid en cameraman zou de rit volledig gaan filmen en is met Ton van Tiel en Rene de Vries meegereden. Hij had een nieuw speeltje de GoPro 12 voorzien met alle accessoires en had zelfs zijn brommer aangepast met een USB lader zodat de camera’s altijd stroom hadden. Een videowagen van de NOS was er niets bij.

Na een foto vertrokken de groepje om deel te nemen aan de route. Deze route bracht ons door Griendsveen, Kronenberg richting Koningslust en door Egchel. Een heel stuk Limburg dus maar wat waren de wegen mooi om aan te zien. Door de bossen gaf een prachtig beeld en langzamerhand kwam de zon er flink doorheen en dat voelde heerlijk. Na 55 kilometer rijden had iedereen wel behoefte aan een grote pauze en de terrassen zaten lekker vol, iedereen genoot van de zon. Gelukkig tegenover het terras ging net de frietzaak open en vele maakte de overstap naar de frietzaak voor een lunch.

Na de lunch vervolgde iedereen de route om uiteindelijk weer terug in de Zeilberg te komen. Ergens op het Zand in Liessel ging het voor de videocamera en maten mis want daar werd richting het centrum van Liessel gereden. Dus de videocamera is van Liessel terug gereden richting de Zeilberg.

Wij kunnen spreken van een zeer geslaagde Peelland Rit 2024 en danken iedereen die deelgenomen heeft aan deze toertocht. Wij hopen dat jullie hebben genoten van de rit en de mooie omgeving.

De foto’s komen een dezer dagen online, de foto’s die gemaakt zijn moeten nog allemaal aangepast worden. Houdt deze website in de gaten! Dank je wel Shelena voor je tijd om al deze foto’s te maken.

Het heeft even geduurd maar de volledige Peelland Rit 2024 is hieronder terug te zien in 4K video. Veel Plezier met het kijken van de video. Maarliefst 2.5 uur film 🙂

0

100+ CLUBLEDEN

0

400+ FACEBOOK VRIENDEN

0

22.500+ KILOMETERS GEREDEN

heb je vragen?
wacht dan niet!

Secretariaat

Toon Melgers
Burgemeester Roefslaan 10
5753 GZ, Deurne
Noord-Brabant
+31 (0) 6 244 430 15

CLUBHUIS

De Kroeg
Blassiusstraat 7
5754 AS Deurne
Noord-Brabant
+31 (0) 6 213 326 55

www.devettebougie.nl

2024 | Shelena Steevens

webmaster @ devettebougie.nl